KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

протест, тачно у подне код чесме на Теразијама:

ПРОТЕСТ У УТОРАК, СУЗДРЖАВАЊЕ У ЧЕТВРТАК, ОДЛУКА У ПЕТАК: ИЛИ НА ДНЕВНОМ РЕДУ СКУПШТИНЕ, ИЛИ РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПРОТЕСТА ОД ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ

        У касним поподневним часовима, у понедељак, дан уочи протеста, петочлана делегација „Акције за акције“ на челу са Бранком Павловићем, саопштила је да ће протест у уторак, тачно у подне, на Теразијама - бити одржан.
        Наша делегација је против себе имала бројно убедљив владин и скупштински тим, али је остала непоколебљива.
        У тиму „друге стране“, били су: Предраг Марковић, председник Скупштине са сарадницима; Предраг Бубало, министар за привреду; Весна Џинић, помоћник и Мишела Николић, сарадник министра за финансије (до последњег тренутка се очекивао и сам министар Млађан Динкић, који је био у згради Скупштине на састанку Сталне конференције градова, али се није појавио). 
        После „укрштања“ аргумената договорено је да се протест, заказан на Теразијама у уторак, тачно у подне, одржи, али да се обуставе најављене активности за четвртак, 8. децембар, када иначе заседа Влада Србије, која ће ову тачку да стави на дневни ред и да се изјасни о могућности, коју је најавио председник Скупштине Србије г. Предраг Марковић, да би наша течка, расправа и изјашњавање народних посланика о три предложена закона (четврти је прихватила и променила, омогућивши радницима добијање бесплатних акција) могла да се евентуално стави на дневни ред скупштинског заседања 22. или 23. децембра. Уколико Влада прихвати ову иницијативу и у писменој форми је достави „Народној иницијативи“ до петка, 9. децембра, све активности се замрзавају. У супротном, ако Влада не прихвати наш предлог, активности од 12. децембра радикализују.

        Иначе, у понедељак у 11.00 у Међународном прес-центру одржана је конференција за медије, на којој су говорили сви челници најзначајнијих синдиката јавних предузећа, уз Унију синдиката просвете, чијих је 280 школа протестовало првог дана штрајка упозорења. Сви синдикални челници су неподељено изјавили да њихово чланство остаје доследно у спровођењу предвиђеног плана активности. Најавили су масован долазак из унутрашњости. 
        Бранко Павловић је, уз осмех задовољства, најавио почетак рада „Радио акције“, синдикалног радија који може да се чује на фреквенцији 99,3 мегахерца и у пречнику од 20 километара од Београда. „Перјанице“ новог радија биће својевремене ведете ривалских београдских станица: Студија Б - Марко Јанковић и „202“ Дарко - Дача Коцијан. Очекује се да прве „живе“ информације буду управо са протеста. 
        Наравно, радио је најбржи начин за информисање заинтересованих.
        Г. Павловић је најавио и недељне новине „Акција“.


Летак са позивом за учешће на протесту са детаљним објашњењем на полеђини


Челници синдиката јавних предузећа, чланови различитих синдикалних централа, уједињени око једног циља, једне идеје: бесплатних акција за себе и 3.900.000 оних који их нису добили

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu