SAOPŠTEN£E ZA JAVNOST

        Predstavnici Narodne inicijative i predstavnici većinske grupacije u parlamentu postigli su juče kasno popodne sledeći sporazum:

1. Zajednički je konstatovano da zbog produženog trajanja prethodnih sednica vremenski više nije realno moguće da se zakonski predlozi Narodne inicijative valjano razmotre u Skupštini Srbije.

2. Dogovoreno je da se iste tačke dnevnog reda nađu na prvoj sednici NS RS u 2006.godini, što je u dogovoru sa Predsednikom skupštine definisano kao 6. ili 7. februar 2006.godine.

3. Dogovoreno je da se na toj sednici više ne postavlja pitanje da li će se usvojiti dnevni red i potvrđeno je da će se sigurno ući u meritorno razmatranje zakonskih predloga.

4. U ime vladajuće grupacije, a posle prethodnih konsultacija sa kabinetom Premijera, gospodin Miloš Aligrudić je preuzeo obavezu proceduralnog zakazivanja sednice za 6-7. februar 2006.godine, u saradnji sa Predsednikom skupštine.

5. Vlada je izrazila spremnost da tokom januara otvori celovit dijalog sa predstavnicima Narodne inicijative u pogledu sadržine zakonskih predloga.

6. Odlaganjem rasprave za 6 nedelja omogućeno je svim skupštinskim odborima da blagovremeno dostave svoja mišljenja (za ovu sednicu nijedan odbor nije ni razmatrao zakonske predloge).

U Beogradu, 
23.decembra 2005. 

Infocentar Narodne inicijative