Љубомир Ковачев, дипл.инг.
Драган Лукић, дипл.инг.
чланови Управног одбора Телекома
Датум: 16.01.2006.

Редакција “Телеком свет”
Гл. и одг. уредник г-ђа Мирјана Георгијев
БЕОГРАД
Таковска 2

Предмет : Деманти

Поштована г-дјо Георгијев,

У последњем броју часописа “Телеком свет”, на страни 4, објављен је извештај са XXII седнице Управног одбора Телекома, потписан од стране Т. Блечић. У чланку се наводи да су ребаланс буџета за 2005, буџет за 2006. годину и Стратешке смернице развоја Телекома усвојене једногласно, што не одговара истини.

Да је г-дја Блечић приступила свом задатку професионално и одговорно, могла је од службе која обезбедјује рад статутарних органа Предузећа добити копију записника са XXII седнице УО и проверити како се одвијао и ток саме седнице а и гласање.

  1. Ребаланс буџета за 2005. годину
    Одлука је усвојена са 6 гласова “ЗА” и 2 гласа “ПРОТИВ”. Против су гласали представници реперезентативних синдиката у Управном одбору, Драган Лукић и Љубомир Ковачев
     
  2. Буџет за 2006 годину
    Одлука је усвојена са 6 гласова “ЗА”, 2 гласа “ПРОТИВ” и једним гласом “УЗДРЖАН”. Против су гласали представници реперезентативних синдиката, а уздржан је био г. Љубомир Белошевић, представник ПТТ. 
     
  3. Стратешке смернице
    Одлука је усвојена са 6 гласова “ЗА” и 2 гласа “ПРОТИВ”. Против су гласали г. Драган Лукић, представник ЈСТС и г. Љубомир Белошевић, представник ПТТ у Управном одбору.

Представници запослених у Управном одбору гласали су овако јер су их на то обавезивале одлуке синдиката које они представљају. Одлуке да се гласа “ПРОТИВ” донели су одговарајући органи оба репрезентативна синдиката, јер се не слажу са политиком зарада предвиђену буџетом за 2006. годину, као и чињеницом да је пројекат добровољног пензионог осигурања запослених одложен за 2007. годину.

Неистинитим извештавањем дезинформисани су запослени у Телекому, а репрезентативним синдикатима и њиховим представницима у Управном одбору нанета је велика морална штета. Због тога захтевамо од Вас да у следећем броју “Телеком света” на истом месту где је био објављен извештај са седнице УО, буде објављен и овај деманти. 

Такође, пошто часопис “Телеком свет” излази двомесечно, захтевамо да овај деманти буде објављен и на сајту персонала предузећа: http://www.personal.telekom.yu 

У супротном, репрезентативни синдикати ће против Вас и г-дје Блечић покренути поступак пред судским органима.

Чланови УО Телекома “Србија”

Драган Лукић, дипл.инг.  Љубомир Ковачев, дипл.инг.