KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

        Представници Европске федерације запослених у јавном сектору Јадранко Вехар –потпредседник ЕУРОФЕДОП-а и председник Републичког синдиката радника Хрватске и Власта Месарић генерални секретар Републичког синдиката радника Хрватске, одржали су презентацију на којој су упоознали чланове Председништва са организацијом и радом ове европске асоцијације запослених.

        ЕУРОФЕДОП, АЗИЈАФЕДОП, АФРИКАФЕДОП, АМЕРИКАФЕДОП сачињавају ИНФЕДОП– Међународну организацију синдиката у јавним службама. Седиште ЕУРОФЕДОП-а је у Бриселу.
        Европска федерација запослених у јавном сектору броји око 4 милиона чланова из 31 земље. Функционише кроз девет већа, од којих су осам стручна и ту спадају: полиција, локална управа и самоуправа, правосуђе, војска, финансије, здравство, пошта и тлекомуникације и једно интересно веће - веће жена које се посебно бави питањем изједначавања права рада жена са мушкарцима.
        Прикључивање овој европској асоцијацији запослених, а кроз њу и међународној организацији синдиката, било би од вишеструког занчаја за запослене. Одлука о приступању ЕУРОФЕДОП-у биће донета на следећој седници Извршног одбора.


Власта Месарић и Јадранко Вехар

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu