SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

сре, 12.04.: 

     У понедељак, 10. априла одржан је састанак Координационог тела 24 синдиката који се боре за усвајање пакета закона о бесплатним акцијама запослених у јавном сектору на коме је усвојена препорука свим синдикалним чланицама о одмрзавању штрајка као и план активности за април везаних за подизање пажње јавности на будућу расправу и гласање о пакету закона.
     Да подсетимо, крајем прошле године постигнут је договор са представницима Народне скупштине и Владе Републике Србије да неће бити процедуралних сметњи стављању пакета закона о бесплатним акцијама на дневни ред Скупштине. Планирано је да се за 6. односно 7. фебруар 2006. године закаже седница на којој ће се раправљати о овој теми. Од тог датума прошло је више од два месеца а до реализације договора није дошло иако су још 4. октобра 2005. године Народној скупштини предата четири законска предлога подржана са 540.000 потписа грађана, сваки.
     Обавештење о донетој препоруци Координационог тела синдиката предато је председнику Народне скупштине г-дину Предрагу Марковићу и председнику посланичког клуба ДСС-а г-дину Милошу Алигрудићу. 
     Уколико до среде 12. априла синдикати не добију конкретан одговор, односно уколико не буде реализован договор о заказивању скупштинских одбора и одређен тачан датум седнице на којој ће се расправљати о овим законима, јавност ће бити обавештена о одмрзавању штрајка и наставиће се оштра борба против лежерног, а самим тим противзаконитог поступања Народне скупштине.


  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu