SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пон, 17.04.: 

  Саопштење за јавност

Закони о бесплатним акцијама у Скупштини

     Народна скупштина Републике Србије заказала је седницу Законодавног одбора на којој ће бити разматрани предлози закона о подели бесплатних акција грађанима који то своје право до сада нису остварили. Седница је заказана за 12 сати у понедељак 17. априла 2006. године.

     Очекује се заказивање и седнице Одбора за приватизацију, пре него што буде заказана седница Народне скупштине на којој ће се расправљати о овим законима.

     Пакет од четири предлога закона поднела је још 4. октобра 2005. године Народна иницијатива око које је окупљено 25 синдиката запослених у јавном сектору (НИС, ЕПС, ПТТ, Телеком, државна управа, правосуђе, просвета, здравство, наука, образовање, култура, уметност), а сваки од закона подржало је преко 540.000 грађана Србије. 

     Предлоге закона су ове године подржали Београдска берза, Привредна комора Војводине и Научно друштво економиста, и придружили се њиховој промоцији у контексту неопходности развоја тржишта капитала у Србији.

     На састанку Координационог тела синдиката, одржаном претходне недеље, синдикати су потврдили решеност да се у складу са Уставом, законима, и у оквиру државних институција, изборе за аргументовану расправу о предложеном пакету закона у Народној скупштини.

     У Београду, 
     16.априла 2006.године 

Инфоцентар Народне иницијативе

  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu