SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

уто, 18.04.: 

     Најављена седница Законодавног одбора Народне скупштине Републике Србије одржана је јуче, у понедељак, 17. априла 2006. године. 
 
     Законодавни одбор, изнео је став да је предложени пакет закона о бесплатним акцијама запослених у јавном сектору у складу са Уставом и правним поретком, те да не постоје никакве правне препреке да ови закони уђу скупштинску процедуру. Тиме је оповргнуто званично мишљење Владе Ррепублике Србије од децембра прошле године, да постоје правни недостаци поменутих закона. Након изнетих контрааргумената наших представника на мишљење Владе, није отворена дискусија. 

     Предложене законе требало би да разматрају и одбори за приватизацију и финансије. Очекује се да ће у току ове недеље бити заказана пленарна седница Народне скупштине у мају на којој ће се одлучивати о овим законским предлозима. 

     Седници су присуствовали представници синдиката који ће и у Парламенту образлагати предложени пакет закона, стучни консултант Бранко Павловић, народни посланици и представници Владе Републике Србије. Председавао је шеф посланичке групе ДСС Милош Алигрудић.


  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu