SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пет, 12.05.:

Колективни уговор Предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“а.д. који су у среду, 10. маја 2006. године потписали мр Драшко Петровић - генерални директор Предузећа, Ивица Цветановић - председник Синдиката Телекома „Србија“, Славољуб Кандић - председник Јединственог Синдиката Телекома Србија ступиће на снагу осам дана након објављивања у Службеном листу Телекома. До тада, указујемо вам на неке новине:

• по први пут Колективним уговором је предвиђено право запослених на учешће у добити Предузећа

• максималан број дана годишњег одмора износи 30 уместо досадашњих 25 дана. Запослени који раде под посебним условима рада, у сменама или имају навршених 30 година радног стажа- имају право на годишњи одмор највише 35 радних дана уместо досадашњих 30

• повећан је број радних дана плаћеног одсуства и додати су нови основи за плаћено одсуство

•  смањено је трајање приправничког стажа

• уведено је право на јубиларну награду за 10 година непрекидног рада у ,,Телекому Србија“а.д., као и право на јубиларну награду за 35 година непрекидног рада у ПТТ систему Србије

• синдикат се посебно залагао за заштиту права запослених у случају појаве технолошког вишка, тако да је предвиђено да се Анексом Колективног уговора утврди висина отпремнине, а полазна основа за преговоре биће најповољнији услови и критеријуми фонда финансијских средстава за стимулисање добровољног одласка, а у складу са важећим прописима

Мирослав Јоксимовић- председник Извршног одбора СТС и Зоран Вићентић - генерални секретар СТС и председник Комисије за израду новог Колективног уговора, уз Ивицу Цветановића - председника СТС, најзаслужнији су део преговарачког тима који се са успехом изборио за нови Колективни уговор.

Ивица Цветановић: „Нови Колективни уговор у наступајућем процесу реструктурирања Предузећа за телекомуникације, обезбеђује амбијент у коме ће запослени остварити већа права него до сада, наравно, уз квалитетно испуњавање свих својих радних обавеза“

sindikat.telekoma@telekom.yu