SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пет, 26.05.:  

НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ ГЛАСАЛИ ПРОТИВ ВОЉЕ НАРОДА

     Јуче, 25. маја 2006. године народни посланици гласали су против предложених закона о бесплатним акцијама запослених у јавном сектору.
     У Међународном прес центру -ТАНЈУГ- одржана је конференција за штампу на којој су представници Координације синдиката јавног сектора – ТЕЛЕКОМА (Ивица Цветановић - СТС, Славољуб Кандић - ЈСТС), НИС-а (Душко Узелец), ПТТ-а (Александар Павловић) и ЕПС-а (Реља Поповић), изнели ставове поводом резултата гласања. 
     Ово је била прилика да грађани Србије поврате изгубљено поверење у највише органе државе. Жао нам је што су посланици Народне Скупштине пропустили ту прилику. Сматрмо да су предлози закона у интересу наших чланова и грађана Србије, а исто тако и у интересу државе. Из поменутих разлога није нам јасно зашто су посланици гласали против, иако Влада РС није имала примедбе на ове законе“, речи си Ивице Цветановића.
     Први пут у историји модерног парламентаризма у Србији грађани су покренули иницијативу за доношење закона на које Законодавни одбор НС није имао никаквих примедби. Ови закони регулисали би све неправилности примећене у досадашњем процесу приватизације у Србији. С тога, поставља се питање зашто су се народни посланици оглушили о вољу више од пола милиона грађана.
     Најављено је да ће се већ у понедељак, 29. маја Координациони одбор састати како би размотрио даљи план активности у вези Акције за акције.


  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu