SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

сре, 31.05.:  

Акција за акције се наставља

     Координациони одбор синдиката Телекома, НИС-а, ПТТ-а и ЕПС-а се  30. маја 2006. године у просторијама нашег синдиката састао како би размотрио даљи план активности у Акцији за акције. Састнку је присуствовао и Бранко Павловић. 
     Четири законска предлога о бесплатној додели акција иако подржана од стране више од пола милиона грађана Србије и 26 синдиката запослених у јавном сектору нису усвојена. Овим је онемогућено да четири милиона грађана оствари своје право. Да су закони усвојени запослени би имали право на бесплатне акције по тржишној вредности, а не по књиговодственој како је то предвиђено садашњим моделом по коме радници неће добити акције најмање у наредних шест година, што је недопустиво. Изменама Закона о приватизацији било је предвиђено да подела акција почне одмах, а не тек од 2009. године.
     И даље стоји отворено питање, зашто је посланичка већина гласала против предложених закона, када се у скупштинској расправи није чуо ниједан аргумент за то.
     Једно је извесно, овим скупштинским одбијањем Народне иницијативе, неће се окончати петнаестомесечна борба за остваривање права радника. Синдикати неће одустати од интереса својих чланова и грђана Србије по цену најоштријих репресивних мера. Напротив, акција ће се проширити. Најављено је креирање законских решења која ће обухватити сва јавна предузећа.


  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu