SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пон, 03.07.:   

Крушевљани у Зрњанину

          На иницијативу председника СО „Зрењанин“- Грбић Светлане и СО „Крушевац“ – Грандов Бранислава, у суботу 01. јула 2006. године организовано је дружење колега из два града. 
          Домаћини су били Зрењанинци који су се потрудили да на леп начин угосте своје колеге из Крушевца, упознају их са својим градом и природним лепотама равничарског окружења.
          Крушевљани су имали прилику да најпре посете комплекс „Стари Бегеј - Царска Бара“. Овај прелепи резерват нетакнуте природе, уписан је у UNESCO-ву листу мочварних подручја од међународног значаја. Налази се у међуречју Тисе и Бегеја и обухвата површину од око 1700 хектара. Царска Бара, у свету је позната као орнитолошка станица на којој живи и гнезди се око 250 врста птица од којих се многе налазе у Црвеној Књизи светских угрожених врста. Поред птица ово место одликује се и богатом фауном сисара и риба. 
          Након обиласка и разгледања прелепих пејзажа и разнобојних птица, гости су уживали кулинарском специјалитету – рибљој чорби.
          Уследило је разгледање културних обележја Зрењанина, шетња парковима и банатским сокацима. 
          Организовање оваквих сусрта поред едукативног карактера, пружа могућност да колеге из различитих културних средина у опуштеној атмосфери размењују пословна искуства и мишљења, а доприноси и квалитетнијој синдикалној интеграцији.


  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu