SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пон, 21.08.:  

ИЗВЕШТАЈ ТИМА НАРОДНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ О ,,АКЦИЈИ ЗА АКЦИЈЕ“ 

          Поштовани, 

          Обавештавамо Вас да је у последњих месец дана (од 12.VII до 10.VIII ) у 25 градова Србије одржана прва рунда састанака у оквиру Акције за акције на којима су присуствовали представници синдиката ЕПС-а, НИС-а, ПТТ-а, Телекома, железнице, здравства, просвете, Јавних комуналних предузећа, правосуђа, управе, ЈАТ-а... У појединим градовима одржана су и гостовања Бранка Павловића на локалним радио и ТВ станицама. 

          Циљ састанака било је формирање и јачање мреже синдиката на локалном нивоу како бисмо сви били спремни за даље обавезе, а и потпуно обавештени о свим детаљима акције. Такође, један од циљева било је и формирање базе података представника свих синдиката у 26 највећих градова у Србији, што је у потпуности постигнуто. 

          Од 25. августа до 30. септембра биће спроведена II фаза акције у којој ће се вршити промоције закона. Промоције ће бити организоване по принципу «један дан - један град» у великим салама где се очекује присуство великог броја људи , уз ангажовање медија и наступима на локалним телевизијама. Почетна искуства нам говоре да неће бити никаквих проблема са медијима. 

          Након тога уследиће III фаза – прикупљање потписа, а потом и завршна, IV фаза, када ће се подизати свест да се брани право на бесплатне акције и атмосфера штрајкова пред улазак предлога у скупштинску процедуру, у случају да буде покушаја да се сценарио од маја месеца понови. 

          Тренутно радимо на завршетку нацрта закона и дефинисању и реализацији буџета. Координациони састанак заказан је за 25. август у 13 часова на коме ће присуствовати председници синдиката Јавних предузећа, Јавних комуналних предузећа, ЈАТ-а и железнице, а на састанку ће се раправљати о текућим проблемима. Састанак шире координације одржаће се једновремено са састанком синдиката у Београду, а о тачном датуму одржавања бићете благовремено обавештени. 
  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu