SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пон, 28.08.:  

СИНДИКАТИ СРБИЈЕ У ОДЛУЧУЈУЋОЈ ЗАВРШНИЦИ
«АКЦИЈЕ ЗА АКЦИЈЕ»

          Обављена планска анализа реалних могућности за расподелу бесплатних акција и досадашњи континуирани преговори довели су до успостављања синдикалне хоризонталне мреже у 25 градова Србије.

          У петак, 25. августа синдикалном састанку «АКЦИЈА ЗА АКЦИЈЕ» присуствовали су представници наша два репрезентативна Синдиката, у оквиру Предузећа за телекомуникације «Телеком Србија» а.д, као и представници синдиката свих јавних и јавно-комуналних предузећа који су и до сада били активни у раду Акције.

          Успостављену стратегију и даље ће сви синдикати конзистентно следити, а наредна динамика рада је следећа:

          До 4. септембра је предвиђен завршетак нацрта нових закона који предвиђају нов модел јавних предузећа и реализацију објективно могуће приватизације јавних предузећа.

          Од 4. септембра следи презентација модела у свим срединама, медијска промоција и популаризација значаја активности «АКЦИЈА ЗА АКЦИЈЕ», као и кампања скупљања потписа, закључно до 15. октобра.

          Тада, 15. октобра, све ће бити предато Народној скупштини Србије на усвајање.

          Неопходно је целисходно одрадити све кораке у «АКЦИЈИ ЗА АКЦИЈЕ», јер један од циљева СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА ”СРБИЈА” јесте правична расподела акција, а то значи расподела акција пре приватизације.

          Већ смо извештавали, али да поновимо, да су преговори и комплексни и тешки, јер висина акција није иста, тачније, акције немају исту вредност пре и после завршетка приватизације.

          Апелујемо на све да нам се придруже у креирању будућности, како своје тако и будућности своје деце.


Представници ЕПС-а, НИС-а, Железнице, ЈАТ-а, Јавних комуналних предузећа, Ивица Цветановић - председник, Иванко Мандић - потпредседник и Мирослав Јоксимовић - председник ИО Синдиката Телекома "Србија"... са стручним консултантом Бранком Павловићем

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu