СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

сре, 13.09.:

     НА КОРАК ДО СТАНА

          Дефинисање предлога пословне политике Предузећа за решавање стамбених потреба запослених и то у смислу усаглашавања ставова, предлога и захтева репрезентативних синдиката и могућности послодавца да обезбеди најбоље услове за запослене завршено је јуче, 12. септембра 2006. на састанку представника репрезентативних синдиката са замеником генералног директора „Телекома Србија“а.д.– Јоргосом Христодулопулосом и директором Дирекције за људске ресурсе – Милицом Ђуровић са сарадницима.

          Предвиђа се да ће обезбеђене олакшице (зајмови за учешће са минималном каматом и дужим грејс периодом, избор банака са најнижим каматним стопама, посебне погодности за запослене изнад 45 година и запослене са нижим нивоом зараде) помоћи да у наредне четири године већина запослених реши своје стамбено питање.

           Неопходно је истаћи несумњив успех у преговорима представника нашег синдиката, који су на професионалан начин, врло детаљно размотрили све елементе предложеног модела и узевши у обзир кредитну способност свих запослених , а нарочито оних са најнижим нивоом зараде, реално проценили које су заправо могућности послодавца у остваривању интереса запослених. 

           Утврђени концепт наћи ће се на дневном реду наредног Управног одбора Предузећа који ће се одржати крајем септембра месеца. СТС ће дати своју сагласност за усвајање предложене стамбене политике.
 
 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu