SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

пет, 06.10.:   

ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О БЕСПЛАТНИМ АКЦИЈАМА ПРЕДАТ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РС

У петак, 06.октобра у Танјуговом прес центру одржана је конференција за новинаре поводом предаје предлога закона за бесплатне акције Народној скупштини РС, под називом:

''Закон о корпоративизацији јавних предузећа, приватизацији јавних предузећа и Приватизационом регистру''. »

Конференцију којој су присуствовали сви представници синдиката укључени у ''Акцију за акције'' водио је стручни консултант господин Бранко Пвловић.

Репрезентативне синдикате Телекома представљали су Братислав Антанасковић, потпредседник Синдиката Телекома ''Србија'' и Зоран Николић, потпредседник Јединственог синдиката Телекома Србија.

Непосредно пред конференцију за штампу, предлог закона којим је могуће решити проблем 5 000 000 људи у Србији, предат је Народној скупштини РС. 

Синдикати су овога пута спремнији и организованији у остваривању права на бесплатне акције. Циљ поменутог закона је уписивање акција пре приватизације како би оне имале своју тржишну вредност, речи су Б.Павловића. 

Од 9. до 12. октобра обавиће се прикупљање потписа на више од 200 пунктова у 25 градова широм Србије. 

16. октобра потписи се предају Народној скупштини РС. 

Упућен је апел грађанима да потписом подрже овај законски предлог како би се од 16. октобра уз сарадњу и организацију синдиката вршио притисак на Владу РС да се коначно питање бесплатних акција реши.

Уколико се народни посланици и овога пута оглуше о остваривање права 5 000 000 грађана РС на бесплатне акције, синдикати ће бити приморани да своје оправдано незадовљство изразе и кроз видове протеста у складу са законском регулативом. 

ИНФОРМАТИВНЕ СЛУЖБЕ ЈСТС И СТС


  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu