SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

сре, 11.10.:   

ИНФОРМАЦИЈА О ЗАРАДАМА

          На основу захтева оба репрезентативна синдиката Министарству финансија и Пословодству Предузећа за повећање зарада запосленима, постигнут је договор и добијена сагласност Министарства финансија да се износ од око 250 000 000 динара може ангажовати као додатна маса за ове намене.
          Одобравањем поменутог износа, Министарство финансија је условило Предузеће да се износ од око 150 000 000 динара може поделити свим запосленима као једнократно примање без запослених у високој стручној спреми, што у процентима износи око 50% зараде запосленог.
          Износ од око 100 000 000 динара поделио би се запосленима високе стручне спреме као увећање зарада (2 месеца) и тиме спречио одлив високо стручних кадрова из Предузећа. 
          Овакав предлог Министарства финансија наишао је на противљење репрезентативних синдиката јер синдикати траже да се повећају зараде и свим осталим категоријама запослених а не само у високој стручној спреми.
          На првој следећој седници Управног одбора Предузећа (четвртак, 19.10.2006.год.) наћи ће се одлука о праву Телекома да може ангажовати додатно одобрена средства од Министарства финансија за побољшање материјалног стања запослених а потом би се наставили преговори репрезентативних синдиката и Пословодства о моделу расподеле.
          На договорени модел Министарство финансија даје или не даје сагласност. Уколико да сагласност, утврдила би се динамика исплата а уколико Министарство финансија не да сагласност, онда исплате не би ни било.
          У таквој ситуацији синдикати ће бити приморани да повуку радикалније потезе.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЈСТС
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СТС
 
   

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu