СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пон, 16.10.:   

ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 400.000 ПОТПИСА

      На конференцији за новинаре одржане јуче, 15. октобра у Међународном прес центру, представници синдиката саопштили су да је прикупљено 401.958 потписа подршке предлогу закона којим ће се регулисати подела бесплатних акција. 
      Новинарима су се обратили Мирослав Јоксимовић (СТС), Славољуб Кандић (ЈСТС), Душан Богдановић (ЈАТ техникс), Небојша Јовановић (ЕПС) и Миодраг Сакић (Синдикат просветних радника).
      Бранко Павловић, правни заступник синдиката, истакао је да ''по пословнику нема процедуралних препрека да се седница одржи пре референдумског изјашњавања''. Свих 28 синдиката спремно је да се бори свим расположивим средствима како би се Предлог закона о корпоративизацији јавних предузећа, приватизацији јавних прдузећа и Приватизационом регистру нашао у скупштинској процедури што пре.
Електронски је обрађено више од 26.000 потписа које ће делегација од пет представника Координације синдиката предати Предрагу Марковићу, председнику скупштине Републике Србије, како би се убрзала процедура заказивање седнице.
     Уколико се усвоји предложени закон, подела акција извршила би се у року од 180 дана од дана усвајања.

ИНФО СТС
ИНФО ЈСТС

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu