чет, 19.10.:

Саопштење за јавност:

Очекујемо да се Влада изјасни

Председник Народне скупштине РС господин Предраг Марковић у разговору са представницима синдиката рекао је да ће се закон о подели бесплатних акција одмах доставити Влади Републике Србије на изјашњење, као и да ће седница поводом овог законског предлога бити заказана чим се за то стекну услови.

То значи да је за остваривање права 4,5 милиона грађана Србије на бесплатне акције од одлучујућег значаја да Влада без одлагања достави своје мишљење Народној скупштини. Због тога се Иницијативни одбор данас обратио председнику Владе са захтевом да Влада Србије заузме став на првој седници.

Иначе, по самој процедури, ефикасније је заказати седницу и захтевати од Владе да до одржавања седнице достави своје мишљење пошто исто није обвезујуће за народне посланике. Како се председник Скупштине одлучио да прво сачека мишљење Владе, важно је да се све одлуке донесу без одлагања како грађани не би непотребно остали у лавиринту бирократије.

Народна иницијатива је такође доставила позив свим посланичким групама у којем се тражи да се седница Народне скупштине закаже одмах, као и да у непосреднима разговорима појасни све елементе предложеног законског модела.

У Београду, 17.октобра 2006. године

Иницијативни одбор