СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пон, 06.11.:   

ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД И ПРЕРАСПОДЕЛА РАДНОГ ВРЕМЕНА

Специфична природа делатности предузећа за телекомуникације захтева и специфичну организацију рада. Запослени, због захтева посла који обављају, често раде у режиму прерасподеле радног времена. Није редак ни случај да се ови запослени упућују на рад ван свог радног места, као и да раде и прековремено. 

У јулу месецу , незадовољни својим статусом, Синдикату Телекома „Србија“ обратили су се запослени који пет и више календарских година раде у режиму прерасподеле.

Наиме, иако је предвиђено да запослени имају право на накнаду трошкова по основу службеног пута и право на увећану зараду уколико на службеном путу запослени ефективно ради дуже од предвиђеног дневног радног времена, у појединим случајевима поменуте накнаде нису исплаћиване. Наш синдикат одмах је реаговао на предочене неправилности. Обратили смо се надлежнима у Дирекцији за људске ресурсе који су нам потврдили следеће: „Када запослени ради прековремено за време службеног пута припада му право по оба основа, односно право на трошкове и дневницу по основу службеног пута и право на увећање зараде по основу прековременог рада.“ 

Позивамо све запослене да се уколико примете неке неправилности приликом спровођења ових одредби обрате СТС-у, како би нерегуларности благовремено отклонили.
   

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu