пон, 06.11.:

ВРЕМЕ JE ЗА ПОПИС

Ближи се крај године, а у редовне активности које би требало обавити спада и годишњи попис. Ангажовање на овим пословима представља радну обавезу сваког запосленог именованог за члана пописне комисије.

Како су ово редовне годишње активности, законом није предвиђена посебна надокнада за обављање послова пописа. Међутим, због обима посла није редак случај да запослени раде и прековремено, а по налогу који може бити и усмени. Решење о увођењу прековременог рада мора се у писаној форми донети у року од 24 сата. У том случају, запослени има право на увећану зараду за време које је радио прековремено.

Рад се вреднује сходно проведеном времену, уложеном напору да се квалитетно посао обави, квалитету и оствареним резултатима извршеног пописа. Сви запослени, које председници Комисије позитивно оцене добијају награду – стимулацију за успешно извршене радне обавезе у складу са постигнутим резултатима.

sindikat.telekoma@telekom.yu