РЕГИЈА ЦЕНТАР

06.02.07.: 

САСТАНАК РЕГИОНАЛНОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" У ЧАЧКУ

У петак, 2.2.2007. године у Чачку је одржана седница регионалног одбора нашег синдиката - регије "Центар". Присутни су били, сем представника синдикалних организацијa из централне Србије и представници Телуса, који су заинтересовани за повратак наших бивших чланова у матични синдикат. Подсетићемо вас да је велики број наших радника који су сада у тзв. "кћерки фирми" - Телус, био у Синдикату Телекома "Србија". Чланство у нашем синдикату им је аутоматски престало оснивањем новог предузећа.

Како је наш статут регулисао, сви они, али и радници евентуалних нових кћерки фирми, могу бити у нашем синдикату и од нас очекивати да им штитимо интересе и бранимо радничка права. Око техничких проблема са новим, старим чланством, али и разних подвала других синдиката, који нас прозивају за своје неуспехе, било је највише говора на поменутој седници.

Остало је да се на овоме додатно поради на предстојећој седници ИО нашег синдиката. За ову седницу предвиђено је додатно појашњење у вези са детаљима око учлањивања радника Телуса и других нама сродних предузећа, проблема везаних за стамбене кредите, као и разјашњење неких недоумица о којима ће се расправљати на самој седници о чему ћете бити благовремено обавештени.

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yua