СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

чет, 21.02.07.:

ПОСЕТА ИЗ СИНДИКАТА
НОРВЕШКОГ ТЕЛЕНОРА

Представници репрезентативних синдиката угостили су јуче господина Пер Гунар Саломонсена (Per Gunnar Salomonsen) - председника репрезентативног синдиката норвешког Теленора (Norwegian trade union EL & IT Forbundet) и члана управног одбора Теленора, као и представнике Синдиката- Теленора Србија. Разлог ове пријатељске посете био је остваривање сарадње синдиката Телекома и Теленора. 

Норвешки Теленор, од прошле године, други је оператер мобилне телефоније у Србији. Уз подршку нашег синдиката основан је Синдикат- Теленора чији су чланови запослени у компанији Теленор у Србији. Овај синдикат члан је и Конфедерације слободних синдиката.

Теме разговора биле су бројне – приватизација и заштита радних места запослених, колективни уговор, заштита на раду, закон о штрајку и штрајк као најрадикални облик синдикалне борбе и друга актуелна питање.

Norwegian trade union EL & IT Forbundet броји око 37 000 чланова у око стотинак предузећа. Поред запослених у телекомуникацијама и ИТ подршци, чланови овог синдиката су и запослени у енергетици. 

Овакви сусрети су од изузетног значаја, јер кроз размену искустава и мишљења рађају се нове идеје које воде унапређењу и јачању синдикалног покрета.


  

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu