уто, 27.02.07.:

Састанак поводом
реорганизације Дирекције за мрежу

Телеком „Србија“а.д. водећа је компанија на тржишту телекомуникација. Да би се лидерска позиција задржала неопходно је стално пратити токове брзог технолошког развоја. Управо у том циљу Дирекција за мрежу направила је предлог плана за реализацију нове концепције надзора, управљања и одржавања телекомуникационе мреже. Тим поводом, а на иницијативу нашег синдиката у петак, 23. фебруара одржан је састанак са челним људима ове дирекције – Зорицом Несторовић-директором Дирекције за мрежу, Раденком Миловановићем – директором Сектора за приступну мрежу и Дарком Дикићем – директором Сектора за експлоатацију и одржавање мреже. Делегацију СТС-а чинили су Ивица Цветановић- председник, Мирослав Јоксимовић – председник Извршног одбора, Иванко Мандић - потпредседник, Зоран Вићентић – генерални секретар, Славољуб Станковић – члан Председништва.

До сада је инвенстиционим планом реализовано дигитализовање око 80 посто целокупне мреже, а планира се да ће дигитализација у потпуности бити завршена у наредне две године. Тиме су створени предуслови за формирање Националног центра за надор, али и регионалних мрежних центара. Тенденција развоја управо је брзо и ефикасно откривање и отклањање сметњи као и све већа усмереност на кориснике. Број услуга модернизацијом система је све разноврснији, те је од изузетне важности и њихова квалитетна презентација корисницима.

Више од половине запослених у компанији ради у Дирекцији за мрежу. Представнике нашег синдиката је, управо из тог разлога, нарочито занимала стратегија развоја радних места која неминовно мора да прати све техичке и технолошке промене на пољу телекомуникација. Благовремено образовање, стучно оспособљавање и усавршавање запослених, обучавање запослених за рад са новим технологијама начин је да се иде у корак са модернизацијом система, а у циљу очувања радних места.

http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu