РЕГИЈА СЕВЕР

08.03.2007.: 

Састанак СТС-а регије „Север“ са директором ИДР „Север“

На иницијативу потпредседника Синдиката Телекома „Србија“ у среду, 07.марта 2007. године одржан је састанак са директором ИДР „Север“ Добранић Небојшом. Делегацију СТС-а чинили су Мандић Иванко – потпредседник СТС-а, Мандић Борислав - председник регије „Север“ и Свитлица Драган - председник СО „Нови Сад“. 

Теме састанка биле су : реорганизација Сектора мреже у ИДР „Север“ и положај запослених у будућој реорганизацији, али и набавка возила.

Телекомуникације су сектор који се најбрже развија, усваја и примењује нове технологије. То диктира и начин како те промене најбоље испратити. Одговор у овом моменту је формирање Националног центра за надзор и Регионалних мрежних центара (што је нас првенствено интересовало) чиме ће се омогућити ефикаснији рад и већа усмерености ка кориснику у правцу пружања најквалитетније услуге.

Наш синдикат, у том смислу, највише је занимао положај и статус запослених. Из разговора се могло закључити да у овом моменту радно место није угрожено, али захтева неминовно праћење свих техничких и технолошких достигнућа на пољу телекомуникација. То значи да се на једном радном месту не може остати до пензије, већ се кроз благовремено стручно оспособљавање и усавршавање запослених морају стварати услови за очување радних места и отварање нових. Јако је битно напоменути да је реорганизацију Дирекције за мрежу могуће спровести само у пакету са осталим дирекцијама, тако да би било добро о овој теми разговарати и са директорима осталих дирекција у Предузећу.

 

Дотакли смо се и увек занимљиве теме - возног парка. За сада је део проблема решен распоређивањем десет возила које је ИДР „Север“ добила последњом набавком. Очекује у наредном периоду испорука још возила по постојећем плану.

Било је речи и о просторији коју наш синдикат треба да добије у Новом Саду за отварање канцеларије региона „Север“. Очекујемо да она буде завршена у што краћем могућем року, тако да ће наши представници бити на услузи члановима синдиката, а наравно и свим заинтересованим колегама. 

Драган Свитлица, председник СО „Нови Сад“

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu