СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

уто, 12.03.07.:

Представљамо вам наше успешне чланове......

Бранко Тобџић

Бранко Тобџић успешан је спортиста. Овај двадесетседмогодишњи Београђанин, ради у Телекому као техничар у разделнику. Дуги низ година своје слободно време посвећује тренирању кик бокса и ватерпола. 

Себе види као борца за добробит човечанства. Управо то, навело га је да постане и члан Свебора - друштва које негује традиционалне српске вештине борења, али и духовност и православље. 

- Време у коме живимо пуно је великих притисака и стреса. Све је мање поштовања и разумевања међу људима. Чланови Свебора су млади људи, ведрог духа, доброг васпитања који једне друге цене и поштују. Тренинзи помажу да се ослободимо тешкоћа које нам свакодневни живот намеће. Кроз дружење и веру у Бога постајемо бољи, објашњава Топџић.

Својим досадашњим највећим и најзначајнијим успехом сматра освајање Часног крста на Богојављење, 19. јануара ове године у Крагујевцу на језеру у Шумарицама. Надметање у пливању за Часни крст на стази дугој 33 метара на рекама и језерима, манифестација је која се већ неколико година одржава у организацији Свебора, са циљем да се упути порука братске љубави и жеље за миром и благостањем. 

- Једни другима треба да помажемо у невољи, а не да одмажемо. Важно је да пружамо љубав без резерве. Нажалост, праве вредности су заборављене у данашње време, истиче Тобџић. 

Своје спортске вештине потврдио је и на спортским играма запослених у Телекому где је прошле године у финалном такмичењу освојио другу место у пливању.  






  

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu