СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

сре, 13.03.07.:

Отворено питање Пословне политике добровољног напуштања Телекома

Преговарачки тимови репрезентативних синдиката састали су се јуче, 13.03.2007. год. са представницима Пословодства како би разговарали о предложеној Пословној политици за стимулисање добровољног одласка из Предузећа у 2007. години.

Став репрезентативних синдиката је да би требало да се реализацијом поменуте пословне политике, на хумани начин збрину запослени којима је утврђена инвалидност, запослене старијег старосног доба (преко 50 година живота), као и запослене са нижим степеном стручне спреме. 

Средства која ће се утрошити за ову намену никако се не могу третирати као трошак, већ као инвестиција за будућност, јер ће се на овај начин остварити рационализација и оптимализација броја запослених, а самим тим и пораст вредности Предузећа.

Из ових разлога услови конкурса морају бити стимулативни, иначе се неће постићи жељени циљ. Репрезентативни синдикати су утврдили своје предлоге за преговоре и они се битно не разликују од досадашње (важеће) Пословне политике добровољног одласка. Репрезентативни синдикати се залажу да се стечена права не мењају на штету запослених.




    

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu