СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пет, 30.03.07.:

Међународна сарадња

ОДРЖАН СЕМИНАР „СОЦИЈАЛНО ПАРТНЕРСТВО У УСЛОВИМА ТРЖИШНЕ ЕКОНОМИЈЕ“

Семинар на тему „Социјално партнерство у условима тржишне економије“ одржан је јуче, 29.марта у организацији Синдиката Телекома „Србија“ и Синдиката запослених у управи, правосуђу и друштвеним организацијама Србије, а под покровитељством Еурофедопа. Семинар је отворио Берт Ван Калемберг, генерални секретар Еурофедопа.

Предавачи из Аустрије -Клаус Плацер, Холандије - Алфред Ломан и са Малте - Ромина Бартоло, као и истакнути домаћи стручњаци који се баве социјалном и синдикалном проблематиком -др Дарко Маринковић, др Живко Кулић и др Влада Николић говорили су о правима запослених, значају колективног преговарања, људским ресурсима у јавним службама, мирном решавању колективних спорова, стратегији професионалног развоја, правним последицама штрајка, модернизацији јавне администрације. О развоју телекомуникација и поштанског тржишта говорили су Ивица Цветановић, председник Синдиката Телекома „Србија“, Јадранко Вехар, потпредседник Еурофедопа и Милан Брујић,представник ЈП ПТТ „Србија“.

Семинар је заокружен радионицом коју је водио др Дарко Маринковић, а учесници су имали прилику да, након целодневних предавања, кроз заједнички рад презентују своје виђење предности и ограничења колективног преговарања, синдикалне солидарности, активности и организованости. 











   

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu