СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

сре, 18.04.07.:

КАБЛОВСКА МАФИЈА НЕ МИРУЈЕ

У ноћи између 17 и 18 априла поново је извршен напад на телекомуникациону структуру Телекома Србија. У последњих 15 дана то је седми пут. Драматичан пораст атака бележи се од децембра месеца 2006. године.

Диверзије су све учесталије и бруталније, а материјалне последице по Предузеће и привредни систем Србије несагледиве.

Мета „крадљиваца“ више нису само бакарни каблови, сада је све чешће паљење и сечење оптике, која се не може уновчити. Како кроз оптику, поред градског и међуградског саобраћаја пролази и међународни и транзитни саобраћај, као и пренос података, интернет везе, кабловска телевизија и мобилна телефонија угрожена је комуникација Републике Србије, свих њених институција и грађана са остатком света. Имајући то у виду јасно је да се ради о свесној и организованој дестабилизацији функционисања телекомуникационог система земље, а самим тим и државних институција и државне заједнице у целини.

Питамо надлажне у државним институцијама и представнике владајућих странака, уколико нису презаузети преговорима око састављања Владе, ко то тамо и зашто и даље каблове сече? Где су починиоци и зашто нису бар како-тако кажњени?!


овај поклопац могуће је померити само уз помоћ механизације


прековремени рад монтера без адекватне надокнаде
 
     

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu