СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пет, 27.04.07.:

ОБАВЕШТЕЊЕ О ДОДЕЛИ БОНУСА ИЗ ДОБИТИ

Обавештени смо да је генерални директор Предузећа покренуо поступак по коме ће директори Дирекција/Самосталних сектора/ИДР-а, на основу процена радне успешности/упослености у 2006. години, припремити предлоге најуспешнијих запослених који ће остварити право на награду.

Генерални директор и заменик генералног директора утврдили су методологију везано за награђивање најуспешнијих запослених, обзиром да је Буџет за ову намену, као и број запослених којима ће то право припасти, ограничен (15%, око 1.600 запослених).

Синдикат Телекома „Србија“ очекује да ће надлежни директори испунити своју обавезу и својим предлогом на основу расположивог Буџета наградити најуспешније запослене и да ће руководиоци на свим нивоима обавити разговоре са запосленима у циљу упознавања истих са оценом њихових резултата, као и очекивањима која имају од запослених у остваривању циљева за 2007. годину, као и да ће имена најбољих запослених бити позната, како би се примером утицало на још бољи допринос раду.

Дакле, очекујемо да ће се целокупан поступак доделе бонуса, колико год је то могуће, спровести јавно, а не тајно.

До сада су обављени разговори само са оним запосленима који су оцењени као недовољно упослени, због различитих околности, како би се предузеле мере отклањања ових околности и побољшали њихови резултати рада.

Синдикат Телекома „Србија“ зато инсистира да се разговори прошире на све запослене и да се кроз те разговоре дође до решења које би побољшало резултате рада у целом Предузећу и који би помогли свим запосленима да увиде своје вредности и своје слабости, односно шта је добро, а шта треба да се побољша у њиховом раду да би и они могли да буду међу најбољима или најбољи. Сматрамо да од овог нашег предлога највећу корист имају и запослени и Предузеће.
    

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu