СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пет, 27.04.07.:

ИЗВЕШТАЈ СА XXXV СЕДНИЦЕ 

УО ТЕЛЕКОМА СРБИЈА

Седница је одржана дана 25.04.2007. у Београду у Таковској 2. са почетком у 11 часова. Седници је присуствовало 6 чланова номинованих од стране Оснивача и 2 члана номинована од стране ОТЕ.

На седници су донете следеће одлуке.

1. Избор председника УО „Телекома Србија“ а.д.

Скупштина акционара је, уз сагласност Владе Републике Србије, продужила мандат члановима УО за још годину дана, или до одговарајуће одлуке нове Владе, када она буде изабрана. Због тога су чланови УО, у складу са Статутом Предузећа, међу собом изабрали председника Управног одбора – проф. др. Милана Божића. Професор је за председника УО изабран једногласно.

2. Усвајање записника са 34. седнице УО

Записник је једногласно усвојен.

3. Усвајање предлога за избор кандидата за чланство у статутарним органима „Телекома Српске“ а.д. Бања Лука

Предложени су следећи кандидати :

  • мр Драшко Петровић, за председника Управног одбора

  • Владимир Лучић, за члана Управног одбора

  • Драган Ђурђевић, за члана Управног одбора

  • Драгана Миленковић, за члана Управног одбора

  • Јасна Стојановић, за председника Надзорног одбора

  • Радован Цветковић, за члана Надзорног одбора

  • Предраг Ћулибрк, за генералног директора „Телекома Српске“

Предлози су усвојени са 6 гласова „ЗА“ и 2 гласа „УЗДРЖАН“.

4. Усвајање Одлуке о одобравању закључења уговора о испоруци и инсталацији MSAN опреме

У складу са Буџетом Предузећа за 2007. годину, Управни одбор је одобрио закључење уговора о испоруци и инсталацији MSAN опреме и овластио генералног директора да потпише уговор. Реализацијом овог уговора стварају се услови за даље јачање позиција „Телекома Србија“ на тржишту и пружање нашим корисницима најсавременијих телекомуникационих услуга.

Одлука је усвојена са 6 гласова „ЗА“ и 2 гласа „ПРОТИВ“.

5. Усвајање Одлуке о одобравању закључења уговора о пријему, преносу и уручењу поштанских пошиљака и наплати телефонских рачуна са ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“

Одлука је једногласно усвојена.

6. Разматрање Извештаја о реализацији Буџета Предузећа за прво тромесечје 2007. године

На основу раније одлуке Управног одбора менаџмент Предузећа је припремио извештај о реализацији буџета за период јануар-март 2007. године. Управни одбор је констатовао да се Буџет добро остварује. Мобилна телефонија је пребацила план постављен Буџетом, а фиксна га је испунила скоро 100%, што је велики напредак у односу на раније године, када су се нереализоване буџетске позиције преносиле из претходне године у текућу.

Генерални директор је обавестио чланове УО о крађама и оштећењима каблова које су у овом периоду нанеле огромне штете Предузећу, али и становништву и привреди Србије, као и напорима које пословодство улаже, у сарадњи са одговарајућим државним органима, да се овој појави стане на пут.

По овој тачки дневног реда није било гласања.

7. Разматрање извештаја Привредног друштва „ТЕЛУС“ а.д. о остварењу плана за период јануар-март 2007. године

Констатовано је да се приходи, трошкови и добит „ТЕЛУСА“ крећу у планираним границама, при чему је пораст трошкова у односу на Буџет „ТЕЛУС“-а мањи од пораста прихода. Ову позитивну тенденцију треба очувати и јачати у наредном периоду.

По овој тачки дневног реда није било гласања.

8. Усвајање Одлука о рефинансирању кредита одобрених од стране АLPHA банке, EFG банке као и кредита одобрених од стране других финансијских институција и произвођача телекомуникационе опреме

Све предложене одлуке су једногласно усвојене.

Седница је завршена у 14.30 часова.

По завршетку седнице генерални директор је обавестио присутне да ће се централна прослава дана Телекома, као и обележавање десетогодишњице успешног пословања Предузећа, одржати на дан Предузећа 01. јуна 2007. године у Београду у „Сава-центру“.

Представник запослених у Управном одбору
Љубомир Ковачев