СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

уто, 08.05.07.:

САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ ТЕЛУСА

На позив директора Привредног друштва „Телус“ а.д., г-дина Гордана Божића, дана 04.05.2007. године, одржан је састанак коме су присуствовали представници свих синдиката: СТС СО Телус, Јединствени синдикати Телус и Синдикат Независност -Телус. Поред председника СО Телус, г-дина Славољуба Тодоровића, састанку је присуствовао и потпредседник нашег синдиката, г-дин Братислав Антанасковић.

Директор Божић изразио је задовољство постигнутим резултатима у Привредном друштву „Телус“ а.д. у 2006. години и упознао представнике синдиката са пословном политиком за 2007. годину. Остварена добит за 2006. годину износи око 90 милиона динара, из које је исплаћена по једна нето зарада свим запосленима у „Телус“ а.д.. Просечна нето зарада у „Телус“ а.д. износи око 28.000,00 динара и по речима директора Божића она не сме бити мања у односу на постојећу. На састанку није било речи о динамици раста зарада за 2007. годину. Наглашено је да менаџмент интензивно ради на склапању уговора са другим Привредним друштвима као што су: авио компаније, Електрошумадија и др., тиме би се проширио круг корисника услуга „Телус“ а.д. Такође, склопљен је споразум са Societe Generale банком, чиме су омогућени стамбени кредити запосленима под повољнијим каматним стопама (око 6,6 % на годишњем нивоу). Између осталог, директор Божић је указао и на потребу за планирањем стимулисања добровољног одласка одређеног броја запослених у Привредном друштву „Телус“ а.д. , за који би се средства издвојила из добити из 2007. и 2008. године . Од ове године Привредно друштво „Телус“ а.д. мора да послује по стандардима међународног рачуноводственог пословања, што ће изискивати значајна финансијска средства ( око 91 милион динара). 

Наши представници су указали на антикампању ЈС Телус усмерену првенствено према запосленима који су исказали намеру да се учлане у наш синдикат. Та антикампања базирана је на нетачним информацијама које преносе представници ЈС Телус који су уједно и представници послодавца, чиме врше злоупотребу службеног положаја, као и притисак на запослене приликом опредељивања чланства у синдикатима. У конструктивном разговору дошли смо до истине. Синдикат Телекома „Србија“ био је једини и главни иницијатор стварања овог Привредног друштва, што само указује на велику и правовремену бригу за све запослене „Телус“а.д., чиме је обезбеђена животна егзистенција за преко 1.800 радника. 

На крају састанка смо добили обећање директора Божића да ће убудуће спречавати притиске ове врсте на запослене од стране предрадника, шефова...
    

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu