СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пет, 25.05.07.:

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПОСЛОВОДСТВОМ У ВЕЗИ ПОДЕЛЕ БОНУСА ИЗ ДОБИТИ

На састанку са пословодством одржаном дана 24.05.2007. године, а поводом додељених бонуса из добити за посебан допринос пословним резултатима у 2006. години, репрезентативни синдикати су саопштили своје примедбе. 

Такође, репрезентативни синдикати су тражили да у дефинисању модела оцењивања, што је утврђено чл.48. Колективног уговора, морају бити укључени, консултовани и присутни у свим фазама припреме истог, и у том смислу очекујемо хитан предлог пословодства како би дали своје мишљење и допринос. Уколико је у том смислу потребно извршити измене Колективног уговора у циљу примене модерних принципа оцењивања и награђивања запослених, репрезентативни синдикати ће покренути иницијативу.

Предложили смо да се наведени проблем поделе бонуса превазиђе тако да се:

- изнађу могућности за награђивање за допринос резултатима у 2006. години додатном броју запослених из категорије од VI-XI нивоа

- да се у активностима унапређења да предност најбољим запосленима од VI-XI нивоа, а који нису добили бонус

- да код одобравања месечних стимулација (чл.48 – 10%) предност имају најбољи запослени, а који нису остварили бонус

  

Поред наведених питања предложено је да се:

- у области примене стамбене политике покаже већа флексибилност у тумачењу остваривања права, посебно права на адаптацију (без примене лимита везано за м2 по члану домаћинства) и проширење, као и да се по том питању најхитније изађе са јасним тумачењем по захтевима запослених, с обзиром да је конкурс у току

- унутар компаније оцене могућности утицаја на Владу Србије у вези бржих активности по питању акција

 

На иницијативу репрезентативних синдиката наставак преговора са генералним директором заказан је за уторак 29.05.2007. године.
      

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu