СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

уто, 29.05.07.:

БОНУС ИЗ ДОБИТИ 

САСТАНАК СА ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ 

Као што је најављено, представници репрезентативних синдиката су одржали састанак са генералним директором на коме су разматрани предлози за превазилажење проблема насталог након поделе бонуса из добити. 

Састанку су поред генералног директора присуствовали председник Управног одбора Предузећа, заменик генералног директора, директор Дирекције за људске ресурсе и шеф кабинета генералног директора.

Прихваћени су следећи предлози репрезентативних синдиката, тако да је договорено:
- да се након реализације Конкурса за добровољни одлазак запослених из Предузећа изврши унапређење најбољих запослених који нису добили бонус (око 4% запослених);
- да се месечним стимулацијама награде најбољи запослени, који нису остварили бонус;
- да се и другим мерама подстичу и стимулишу запослени који успешно обављају послове у Предузећу.

На састанку је покренуто и питање поделе бесплатних акција запосленима и испољена спремност пословодства да, с обзиром да је формирана Влада Републике Србије и конституисана Скупштина, ово питање поново стави у први план.

Поред овога разматрана је могућност да се у примени стамбене политике покаже већа флексибилност у тумачењу остваривања права, посебно права на адаптацију и проширење и да се изврше евентуалне измене стамбене политике, како би се повећао одзив запослених и тиме искористила сва средства предвиђена за ову намену. 

Такође, поменуто је и спровођење Споразума у делу који се односи на допунско пензијско осигурање и добровољни одлазак запослених из Предузећа. 
        

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu