СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

лето `07.:

Одржана једанаеста седница Скупштине

 

Синдикат Телекома Србија ове године обележава јубилеј – десет година од оснивања, што је био разлог да једанаеста седница Скупштине протекне у радној али и свечарској атмосфери.

Ивица Цветановић, председник синиката направио је ретроспективу постигнутих резултата синдиката у претходном периоду, а Мирослав Јоксимовић, председник ИО презентовао је делегатима Скупштине програм развоја синдиката као и план активности у народном периоду. Посебан нагласак стављен је на остваривање права на бесплатне акције запослених у јавном сектору као и обезбеђивање додатног пензионог осигурања за запослене у Предузећу. 

Донете су и важне одлуке, а најзначајнија се тиче измене и допуне Статута у делу који се односи на организацију синдиката Овим је отворена могућност да СТС постане синдикат на нивоу републике, чиме ће се омогућити да чланови нашег синдиката постану и запослени свих правних лица која обављају делатност поште, телекомуникације и осталих услужних делатности.

Свечаном делу седнице присуствовали су представници менаџмента Предузећа - проф. др Милан Божић, председник Управног одбора Предузећа, мр Милица Ђуровић, директор Дирекције за људске ресурсе са сарадницима Гораном Гњидићем и Драганом Демировићем, као и Мате Нађ - представник Републичког синдиката радника Хрватске, Славољуб Кандић, председник Јединственог синдиката Телекома Србија, Горан Мијајловић, генерални секретар ЈСТС-а, Бранко Калајановић, генерални секретар Синдиката ПТТ-а, Владан Вукајловић представник Ерсте банка, Зоран Мацановић стручни консултант СТС-а. 

Након уводне речи Ралета Анђелковића, председника Скупштине, скупу су се обратили и јубилеј честитали проф. др Милан Божић, мр Милица Ђуровић, Славољуб Кандић и Љубомир Јовановић.
Оснивачима Синдиката Телекома „Србија“ Зорану Вићентићу, Зорану Мрваљевићу, Драгчи Стојмировићу, Васи Велимировићу, Баниславу Савићу, Љубомиру Јовновићу уручена су посебна признања за допринос развоју синдикалне идеје, залагању за заштиту права запослених и верности синдикату.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu