СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пет, 27.07.07.:

Посета руководства СТС-а централној Србији

Радна "шетња" Шумадијом 

Представници Синдиката Телекома „Србија“- Мирослав Јоксимовић, председник Извршног одбора, Братислав Антанасковић и Иванко Мандић, потпредседници СТС-а, Милољуб Пантелић, председник регије „Центар“ и Зоран Вићентић, генерални секретар, током два дана (25. и 26. јула) одржали су зборове запослених у Аранђеловцу, Тополи, Рачи, Баточини, Крагујевцу и Грошници.

Том приликом представљен је програм синдиката и план активности за наредни период као и резултати досадашњег рада СТС-а. 

Веома је важно да запослени схвате да је одавно прошло време када су се синдикати бавили само организовањем јефтиних излета, летовања и зимовања или набавком прехрамбених производа. Активност модерних синдиката је широка, а борба за права радника не завршава се само преговарањем за зараде, већ обезбеђивањем бољег стандарда запосленима и на друге начине - кроз добровољно/допунско пензијско осигурање, заштита права кроз Колективни уговор, обезбеђивање права на бесплатне акције, учешће у изради пословне политике за решавање стамбених потреба запослених, добровољног напуштања Предузећа, као и колективно преговарање када је у питању безбедност и здравље на раду. У свим овим сегментима СТС има значајну иницијативну и преговарачку улогу. 

СТС као модерно организован, професионализован синдикат са јасним циљевима и планом финансијског развоја, добро је позициониран и у синдикалним централама како у земљи - Конфедерација слободних синдиката (чији је председник од недавно Ивица Цветановић, а члан Председништва Мирослав Јоксимовић), тако и у иностранству – Еурофедоп, а све то доприноси јачању преговарачке моћи синдиката. 

У име Срђана Станића директора ИДР „Центар“, делегацију СТС-а примио је и Зоран Кипић, директор Сектора за услуге ИДР „Центар“. 


Посета Аранђеловцу


Топола

Рача

, Баточина

, Крагујевац


Грошница
         

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu