СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

уто, 28.08.07.:

Стручност даје резултате

Имајући у виду да се синдикални рад не завршава онда када се окончају преговори у вези висине зарада запослених већ да подразумева и свеукупну бригу за стандард запослених, Синдикат Телекома „Србија“ је покренуо иницијативу код послодавца да се запосленима обезбеди добровољно/допунско пензијско осигурање.

Основни циљ добровољног/допунског осигурања је да се омогући дугорочна штедња, односно да се пружи шанса запосленима да осигурају примања у старости и „допуне“ државне пензије. 

Како је један од начина да за приступање добровољном пензијском осигурању, односно пензијском фонду – пензијски план тј. уговор у корист трећих лица закључен између послодавца и друштва за управљање - ангажовали смо стручњака из области пензијског осигурања и у сарадњи са њим припремили Предлог пословне политике допунског/добровољног пензијског осигурања и Акциони план. Управни одбор Предузећа наш Предлог је, са незнатним изменама, усвојио на седници одржаној 12.07.2007. године. 

Овим поводом, Извшни одбор Синдиката Телекома „Србија“ је, на седници одржаној 14.08.2007. године једногласно одлучио да се стручном консултанту исплати награда у висини од 100 000 динара.
 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu