уто, 09.10.07.:

Одржана седница Извршног одбора

Братислав Антанасковић изабран је за председника Извршног одбора, а Драгча Стојимировић за заменика председника ИО, тајним гласањем на седници одржаној 5. октобра.

Поред спроведених избора, разматране су и актуелне теме: усвојени ребаланс буџета за 2007. г. и наступајући преговори поводом израде буџета за 2008. г., добровољно/додатно пензионо осигурање запослених и почетак рада Комисије за избор Друштва за управљање добровољним пензионим фондом, процена ризика на радном месту, активности Конфедерације слободних синдиката.

О питању зарада запослених у Предузећу Синикат Телекома „Србија“ преговара на више фронтова. С једне стране, ту су преговори са пословодством Телекома, а са друге са надлежним министарствима и то, како лично, тако и кроз Конфедерацију слободних синдиката.

Поводом најава Министарства финансија о рестриктивнијој монетарној и фискалној политици у 2008.г. која ће се одразити и на зараде запослених у јавном сектору (и то на новембарском нивоу зарада) што се може видети у Меморандуму о буџету и економској и фискалној политици за 2008.г. са пројекцијама за 2009. и 2010. годину » КСС упутила је Отворено писмо Влади РС у циљу разматрања овог питања, али и питања Уредбе о ограничењу висине зарада запосленима у јавном сектору. Такође, КСС наставља и „Акцију за акције“ и тим поводом упутила је Отворено писмо Оливеру Дулићу, председнику Народне Скупштине РС. Оба писма објављена су на нашем сајту.

http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu