СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

сре, 10.10.07.:

Одржан састанак КСС и Одбора ДС

На иницијативу Председништва Конфедерације слободних синдиката одржан је састанак са Одбором Демократске странке коме су присуствовали представници свих грана КСС. Састанак је водио Горан Стојановић, председник Одбора ДС за односе са синдикатима.

Представници КСС-а (репрезентативне централе запослених у јавном сектору) изнели су став да је неопходно покренути социјални дијалог на тему стратегије развоја јавног сектора и јавних предузећа, рестуктуирања и евентуалне приватизације јавних предузећа, као и питање укључивања КСС-а у рад Социјално-економског савета на свим нивоима, укључивање у израду предлога модела за поделу синдикалне имовине, али и друге надлежне државне институције. Такође, наглашена је и потреба за решавање питања поделе бесплатних акција запосленима у јавном сектору, као и за континуираним преговарима на тему зарада.

Председник ресорног одбора ДС подржао је ове иницијативе КСС-а уз обећање да ће се поводом наведених захтева организовати састанак са представницима ДС-а у владајућој структури.
 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu