СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

уто, 30.10.07.:

Реаговање на текст
„Једнократна исплата у децембру“

У тексту објављеном у часопису „Телеком свет“ бр.21 на страни 6. под насловом „Једнократна исплата у децембру“ наведена је изјава Гордане Стаменковић, директора Сектора за планирање, администрацију и контролу да се једнократна исплата запосленима очекује кроз обрачун плате за новембар (исплата у децембру), као и да је на основу Пословне политике стимулисања добровољног одласка из Предузећа и Споразума пословодства са репрезентативним синдикатима предвиђена једнократна исплата у висини ослобођених средстава у маси за зараде.

Предузеће, као споразумна страна, се не може позивати да је ово била намера коју су представници Предузећа имали приликом уговарања и касније одобравања Споразума од стране Управног одбора и која се види из „духа“ Споразума, јер из текста Споразума, који је прецизан и јасан, произилази управо супротно. Наведену изјаву г-ђе Стаменковић сматрамо нетачном јер у Споразуму у тачки 5 стоји:

У вези планирања ребаланса Буџета за намене фонда за стимулисање добровољног одласка из Предузећа по Конкурсу за 2007. годину, утврђен је следећи распоред: 
...
б) после договора око ове политике Предузеће је у обавези да предложи Управном одбору ради усвајања једнократну исплату половине нето зараде свим запосленима и руководиоцима у новембру месецу 2007. године

Дирекцији за људске ресурсе, овим поводом упутили смо захтев да се у наредном броју „Телеком света“ и на сајту персонала демантује спорни текст.
  

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu