СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

пон, 05.11.07.:

Одржан семинар за синдикалне активисте у Врњачкој Бањи

Дводневни семинар за синдикалне активисте одржан је у Врњачкој Бањи у организацији Синдиката Телекома „Србија“. Повод за организовањем овог вида синдикалне едукације лежи у потреби за перманентним образовањем синдикалних представника које доприноси јачању синдикалне борбе и подизању квалитета заштите права запослених.

Првог дана семинара предавач је био проф. др Дарко Маринковић. Кроз изузетно занимљиво излагање, учесницима семинира представљене три су тематске области: историјат, основни принципи и стратегије развоја синдиката; методе синдикалне борбе и однос синдиката са другим актерима политичког живота друштва. Предавање је заокружено интерактивном радионицом кроз коју су синдикални активисти образложили предности и ограничења у раду Синдиката Телекома „Србија“; најважније задатке синдиката у наредном периоду и како их остварити, као и предности и ограничења за унапређивање рада КСС-а и синдикалне солидарности.

Другог дана семинара, Александар Илић, представник Међународне организације рада и председник Удружења „Стоп мобинг“ представио је две тематске области - Закон о безбедности и здрављу на раду/улога Одбора за безбедност и здравље на раду и Мобинг- шта је то и како га препознати.

Након излагања на тему мобинга, учесници семинара кроз заједничи радионички рад представили су ову тему из угла мобера, жртве и колеге који у својој радној средини препознаје овај проблем.


 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu