СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

03.12.07..:

Без договора на седници Социјално економског савета

Синдикати настављају са штрајкачким активностима

 

На седници Социјално економског савета, одржаној у петак, 30. новембра ни после вишечасовних преговора није постигнут договор о концепту приватизације великих јавних предузећа и подели акција без нанаде. Поред сталних чланова, седници су присуствовали представници Конфедерације слободних синдиката и представници Синдиката Телекома „Србија“. 

Иако су представници синдиката јавних предузећа инсистирали на наставку преговора, министар Динкић је то одбио наводећи да је последња понуда ресорног министарства модел који превиђа поделу бесплатних акција и то 15 одсто грађанима, 2,5 одсто или најмање 200 евра по години стажа тржишне вредности акција запосленима у јавним предузећима или могућност исплате бонуса након приватизације. 

Председништво КСС сутра ће одржати састанак на коме ће се донети одлука о предузимању даљих корака и могућој радикализацији синдикалних активности.
Како је раније најављено, једночасовни штрајк упозорења одржаће се у Предузећу за телекомуникације „Телеком Србија“а.д. у среду, 5. новембра у периоду од 12-13 часова.

    

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu