СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

06.12.07..:

Најновији Предлог закона о беспланим акцијама

 

Најновија верзија Предлога закона о праву на бесплатне акције и новчану накнаду коју грађани остварују у поступку приватизације » била је предмет преговора на данашњем састанку министара економије и регионалног развоја Млађана Динкића и представника Синдиката Телекома „Србија“ и Конфедерације слободних синдиката.

 

Овим законским решењем, између осталог, предвиђа се право на акције Предузећа за телекомуникације „Телекома Србија“а.д. запосленима и бившим запосленима у Телекому и Јавном предузећу ПТТ саобраћаја Србије и то 200 евра по пуној години радног стажа (максимално 35 година) у овим предузећима према процењеној тржишној вредности укупног капитала Телекома пре спроведене приватизације.

 

Како је приватизација Телекома предвиђена кроз иницијалну јавну понуду дела акција на берзи у четвртом кварталу 2008. године, процену тржишне вредности капитала и евидентирање насиоца права на акције (тј. запослених и бивших запослених) неопходно је извршити пре тога.

 

Право на располагање акцијама, односно упис у Приватизациони регистар било би могуће у року од шест месеци по спроведеној иницијалној јавној понуди.

      

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu