СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

08.01.08.:

Саопштење Министарства економије и регионалног развоја

Београд, 3. јануар 2007. године

 

СТУПИО НА СНАГУ ЗАКОН О БЕСПЛАТНОЈ ПОДЕЛИ АКЦИЈА

 

Данас је ступио на снагу Закон о праву на бесплатне акције и новчану накнаду коју грађани остварују у поступку приватизације.

 

Право на бесплатне акције имају сви грађани који до сада нису остварили ово право у досадашњем поступку приватизације, који су пунолетни на дан 31. децембар 2007. године, односно који су уписани у књигу држављана Републике Србије на дан 3. јануар 2008. године и они који су на дан 30. јун 2007. године имали пребивалиште на територији Републике Србије, односно статус привремено расељеног лица са Косова и Метохије.

 

Да би остварили своје право на бесплатне акције, грађани морају на дан евидентирања бити уписани у бирачки списак надлежних општинских органа.

 

Министарство економије и регионалног развоја завршило је нацрт Уредбе којом се детаљно регулише поступак евидентирања грађана, као и запослених и бивших запослених у јавним предузећима која су предмет приватизације.

 

Нацрт Уредбе биће сутра послат у процедуру, а Влада Србије би могла да је размотри и усвоји већ следеће недеље.

 

Према предлогу Министарства економије и регионалног развоја, поступак евидентирања грађана биће крајње једноставан и вршиће се на шалтерима Пошта Србије и Националне службе за запошљавање, након што Агенција за приватизацију објави јавни позив за евидентирање.

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu