СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

11.01.08.:

Објашњење поступка уписа у евиденцију запослених и бивших запослених који имају право на бесплатне акције

 

Влада Републике Србије јуче је усвојила две уредбе којима се регулишу начин и поступци за евиденцију грађана, запослених и бивших запослених у јавним предузећима који имају право на пренос акција без накнаде.

 

По објављивању јавног позива Агенције за приватизацију (најкасније 30 дана од дана ступања на снагу уредбе) пријаву за упис у евиденцију запослени и бивши запослени шест јавних предузећа која ће се приватизовати подносиће лично у филијалама Националне службе за запошљавање где ће потписивати образац пријеве -два примерка- који попуњава овлашћено лице Националне службе за запошљавање. Један образац задржава подносилац пријаве. Приликом пријаве неопходно је поднети и следећу документацију: фотокопију личне карте, оверену фотокопију радне књижице, уверење о држављанству које није старије од шест месеци и потврду о пребивалишту.

 

У евиденцију запослених и бивших запослених уписује се: презиме, име родитеља и име, матични број (ЈМБГ), датум рођења, пребивалиште и адреса стана, шифра општине, број динарског рачуна у банци и контакт телефон.

 

Након обављене пријаве и уписа у евиденцију, Агенција за приватизацију ће подносиоцима издати потврду о упису у евиденцију.

 

Запослени и бивши запослени који имају боравиште у иностранству пријаву за евиденцију подносе преко дипломатско-конзуларних представништва Републике Србије.

 

Запослени и бивши запослени који су непокретни или се налазе на извршењу заводске санкције потребно је да о томе обавесте Националу службу за запошљавање, а упис у евиденцију спровешће комисија.

 

За подносиоце пријаве који дају нетачне податке предвиђене су новчане казне.
 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu