СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

24.01.08.:

Јавни позив за упис акција 25. јануара

 

Јавни позив за упис акција Агенција за приватизацију објавиће сутра, 25. јануара, а пријављивање ће трајати од 28. јануара до 31. јула ове године. 

Садашњи и бивши запослени шест јавних предузећа која ће се приватизовати пријављиваће се лично, у филијалама Националне службе за запошљавање(НЗС)

 

Наш синдикат и Конфедерација слободних синдиката у преговорима са представницима Министарства економије и регионалног развоја захтевали су да се олакша поступак пријаве за запослене и бивше запослене. Договорено је да се са списка неопходне документације изузме потврда о пребивалишту, а фотокопија радне књижице неће морати да се оверава у општини како је то Уредбом о поступку евиденције прописано, већ ће запослени оверу вршити у матичном предузећу, а пензионери у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање.

 

За потребе пријављивања запослених и бивших запослених Национална службе за запошљавање организовала је радно време од 14 до 19 часова

 

Приликом пријаве неопходно је поднети следећу документацију: 

1. фотокопију личне карте и личну карта на увид

2. уверење о држављанству

3. фотокопију радне књижице оверену у предузећу (за запослене) фотокопију радне књижице оверену у Фонду ПИО (за 
пензионере)

4. потврда о оствареном радном стажу на јединственом обрасцу НЗС 
Напомена: Потврду о оствареном радном стажу немојте унапред 
тражити од стручних служби јер ће НЗС предузећу доставити образац 
потврде коју ћете добити приликом овере фотокопије радне књижице

5. картица са бројем динарског текућег рачуна

 

Први ће се пријављивати радници НИС-а и Јата од 28. јануара до 31. марта, затим Телекома, ПТТ-а и Аеродрома „Никола Тесла“ од 31. марта до 30. маја и на крају од 31. маја до 31. јула радници Галенике и ЕПС-а.

 

Све информације о подели бесплатних акција запослени и бивши запослени моћи ће да добију бесплатним позивом на број Инфо центра 0800 100 400.
   

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu