СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

29.01.08.:

Постигнут договор са Министарством финасија у вези примања запослених

 

Представници Министарства финансија, пословодства Телекома и репрезентативних синдиката након обављених преговора потписали су акт којим се потврђује значајно побољшање у вези примања (зараде, учешће у добити) запослених у 2008. и спровођење Пензионог плана (добровољно пензионо осигурање).

Захтевамо од надлежних органа да се што хитније реши питање управљања предузећем како би се потписано спровело у дело. Сматрамо да је предуго предузеће у пат позицији када је у питању управљање.

У записнику са последње седнице Управног одбора Предузећа потврђено је да су се и грчки и српски акционар обавезали да ће подржати и усвојити сва побољшања у вези са примањима запослених уколико репрезентативни синдикати преговорима обезбеди сагласност Министарства финансија по овом питању. С обзиром да је сагласност надлежног министарства обезбеђена и договорена су знатна повећања у односу на оно што је првобитним смерницама Владе било предвиђено, захтевамо да се Управни одбор састане и спроведе договор у дело.

Љубомир Ковачев, представник Синдиката Телекома „Србија“ у УО Предузећа послао је допис надлежнима у којем захтева да се седница УО закаже у што краћем року како би се ова важна питања за запослене на седници и потврдила. Такође, напоменуо је и да би легитимно било и изјашњавање чланова УО телефонским или писаним путем по хитном поступку. Подсећамо да су се одлуке на овај начин, без проблема и раније доносиле (на пр. о попису). Из овог разлога сматрамо да УО ништа не спречава да и по питању примања запослених на исти начин донесе одлуку о ревизији Буџета по хитном поступку како би запослени добили оно што је Министарство финансија одобрило.

Напомињемо да је на припремном састанку пре одржаних преговора у Министарству финасија г-дин Јоргос Христодолопулос, заменик генералног директора и директор Дирекције за економске послове изјавио да нема ништа против онога што поменуто министарство одобри и да ће исто подржати на УО Предузећа.
       
 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu