СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

19.02.08.:

ИЗВЕШТАЈ СА 39. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА „ТЕЛЕКОМА СРБИЈА“

 

Седница је одржана у Београду у Таковској 2. са почетком у 14.30 часова. Седници су присуствовали сви чланови именовани од стране оснивача и једна члан именован од сттране ОТЕ. Седница је била протоколарног типа.

 

На почетку седнице проф. др Драгор Хибер обавестио је присутне чланове Управног одбора да сам ја пре недељу дана поднео захтев да се дневни ред седнице прошири са још једном тачком – „Ревизија дела Буџета Предузећа за 2008. годину који се односи на трошкове персонала“. Предлог сам поднео на време и на прописани начин и детаљно сам образложио због чега је за запослене неприхватљиво да се ово питање даље одлаже.

 

У међувремену, на мој захтев проф. Хибер је одржао састанак са председницима репрезентативних синдиката и члановима УО које су два синдиката делегирали. На том састанку, који је трајао скоро два сата и био потпуно отворен и конструктиван, проф. Хибер нас је обавестио да је предвиђено да 39. седница буде протоколарна, са само 2 тачке дневног реда (избор председника УО и избор генералног директора Предузећа). Такође нас је обавестио да ће до краја фебруара бити одржана још једна седница УО на којој ће бити разматрано пословање Предузећа у 2007. години („завршни рачун“), који се мора предати надлежним државним органима најкасније последњег дана фебруара. Договорили смо се да на тој седници буде решено и наше питање. Професор нас је уверио да ће он дати све од себе да се проблем реши онако као је договорено у Министарству финансија и да не очекује вето од грчке стране.

 

Због тога сам на седници УО повукао свој предлог за допуну дневног реда уз захтев, који је уважен, да се тачка коју сам предложио мора наћи на дневном реду следеће седнице.

 

Затим се прешло на дневни ред. Прва тачка се односила на избор преседника УО. У складу са предлогом Управног одбора ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“, и уз сагласност Владе Републике Србије, чланови Управног одбора „Телекома Србија“ изабрали су професора др Драгора Хибера за председника УО. Професор Хибер се захвалио на избору и рекао да ће његова активност имати 4 кључне тачке :

  1. Да ће као председник УО једнако штитити интересе оба акционара

  2. Да ће настојати да Телеком настави да напредује као компанија и у условима жестоке конкуренције која влада на тржишту телекомуникација у Србији

  3. Да ће инсистирати на томе да се глас Телекома чује и уважи када буде рађена измена законске регулативе за обављање телекомуникационих делатности у Србији (прво реформа тарифног система у фискној телефонији и прецизна законска регулатива универзалноиг сервиса, као предуслова за либерализацију српског тржишта телекомуникација)

  4. Да ће реализовати социјални дијалог кроз сарадњу са синдикатима

У оквиру друге тачке дневниг реда, за генералног директора Предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ изабран је г. Бранко Радујко, дипломирани правник из Београда. Господину Радујку су додељена сва овлашћења која му по Статуту Предузећа припадају.

 

Овим је дневни ред седнице исрпљен и седница је завршена у 15 часова.

Представник запсолених у УО
Љубомир Ковачев

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu