СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

29.09.08.:

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

 

Презентација нове организације Предузећа за репрезентативне синдикате одржана је 26.09.2008. године у згради „Лола“, a по позиву нашег синдиката присуствовали су и представници Удружења монтера за телекомуникациону мрежу Србије. Презентацију су одржали директор Дирекције за комерцијалне послове, Владимир Лучић, директор Дирекције за технику, Саша Лековић и директор Дирекције за корпоративне послове, Иван Ђуровић.

Уводно излагање је имао директор Дирекције за комерцијалне послове, Владимир Лучић, који је присутне упознао са концептом нове организације (погледајте нову организацију ») и плановима за спровођење. У даљем току презентације директори Дирекције за корпоративне послове и Дирекције за технику су презентовали делове организације који се односе на њихове области управљања.

Према плану активности на имплементацији нове организације предвиђене су две фазе. Прва фаза је успостављање руководеће структуре I, II, III нивоа руковођења и у овој фази постављени су директори дирекција и пословних функција, а до 01.10.2008. именоваће се III ниво руковођења, тј.директори сектора. Друга фаза је израда микроорганизације и систематизације радних места, у којој ће се анализирати постојећа микроорганизација и систематизација радних места, а директори дирекција и пословних функција ће доставити своје предлоге, након чега ће генерални директор донети Одлуку о примени микроорганизације и систематизацији радних места и Одлуку о броју и рангу Извршних јединица.

Планирано је да запослени добију анексе уговора о раду за радна места на која су распоређени по новој микроорганизацији до 01.12.2008. године, а оно што је најбитније је да ниједан запослени неће остати без посла (неки ће добити бољи и занимљивији посао) и да никоме неће бити умањена зарада.

Према предлогу Извршне јединице ће имати координатора и биће рангиране тако да је Београд Извршна јединица нултог реда, Ниш, Нови Сад и Крагујевац су Извршне јединице првог реда, а све остале Извршне јединице су другог реда. Предложено је да Дирекција за комерцијалне послове обједини продају свих услуга на једном месту (фиксне и мобилне телефоније, интернета, мултимедије и друго). У овој дирекцији већ су почеле обуке запослених за нови начин пословања.

Директор Дирекције за технику, Саша Лековић је представио своју дирекцију коју чини највећи број запослених и истакао да ће нова организација довести до јаче везе између технике и продаје. Дирекција за технику ће на територији функционисати преко служби, одељења и радних центара.

Директор Дирекције за корпоративне послове, Иван Ђуровић је навео да ова дирекција у свом саставу има три досадашње дирекције које ће сада постојати као функције (функција за логистику, функција за људске ресурсе и функција за право и регулативу).

На крају презентације представници синдиката су имали прилику да поставе питања, тако да се могло чути низ питања која су између осталих поставили Љубомир Ковачев, Зоран Аџић, Владица Савић, Тихомир Ђурђевић, Небојша Станковић и други.

Договорено је да се и убудуће организују састанци са синдикатима, у циљу успешног спровођења нове организације.

 

Председник Синдиката Телекома "Србија", председник Јединственог Синдиката Телекома Србија и председник Удружења монтера

 

Директор дирекције за комерцијалне послове Владимир Лучић

 

Директор Дирекције за корпоративне послове Иван Ђуровић

 

Директор Дирекције за технику Саша Лековић

 

 

 

 

Презентација

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu