14.10.08.:

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПОСЛОВОДСТВОМ ПРЕДУЗЕЋА

На иницијативу репрезентативних синдиката председник Управног одбора Предузећа, г-дин Драгор Хибер заказао је састанак у вези ребаланса Буџета за 2008. годину, Буџета за 2009. годину, продужења важења Колективног уговора и спровођења нове организације, коме су присуствовали генерални директор, г-дин Бранко Радујко, заменик генералног директора, г-дин Georgios Christodoulopoulos, председник Синдиката Телеком „Србија“, г-дин Мирослав Јоксимовић, генерални секретар Синдиката Телеком „Србија“, г-дин Зоран Вићентић, председник Јединственог Синдиката Телеком Србија, г-дин Славољуб Кандић и члан Управног одбора, г-дин Титомир Максимовић.

На састанку, који је одржан 13.10.2008. године, договорено је да пословодство до краја октобра месеца достави репрезентативним синдикатима предлог нацрта Буџета за 2009. годину, након чега ће се одржати састанак ради усклађивања ставова. Представници синдиката су изнели многобројне идеје о повећању стандарда запослених и истакли су да приликом планирања Буџета за 2009. годину треба узети у обзир да ће стопа стварне инфлације у 2008. години бити већа од пројектоване инфлације на основу које је уговарано повећање зарада у 2008. години, тако да Буџетом за 2009. годину треба надокнадити ову разлику. Такође, инсистирали су да се сва повећања спроведу као повећања основне зараде.

С обзиром да Колективни уговор престаје да важи у јуну месецу 2009. године, на предлог репрезентативних синдиката договорено је да председник Управног одбора Предузећа покрене иницијативу за споразумно продужење важења Колективног уговора Предузећа до доношења новог Колективног уговора, који би уследио након доношења новог Закона о раду и одлуке о проширењу примене Општег Колективног уговора на послодавце који нису чланови удружења послодаваца учесника колективног преговарања.

Разматрано је и спровођење нове организације, тако да је договорено да се одржи посебан састанак на коме ће синдикати изнети своје примедбе.

Информативна служба СТС и ЈСТС

http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu