СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

08.12.08.:

ПРИМЕНА ОПШТЕГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА
 

Синдикат Телекома „Србија“, као и увек ће се борити и залагати за примену свих аката који су у корист запослених и подржати све активности других синдиката предузете у циљу заштите права запослених и примене аката којима се утврђују ова права.

 

С обзиром на то да и поред изјава представника Владе Републике Србије да је немогућа примена Општег колективног уговора у делу који се односи на топли оброк и регрес за коришћење годишњег одмора нико из Савеза самосталних синдиката и УГС Независност није реаговао, у тексту „Општи колективни уговор велика превара Већа самосталних синдиката и УГС Независност“ од 04.12.2008. године позвали смо се на изјаву државног секретара г-дина Слободана Илића везану за ово питање.

 

Међутим, ако су синдикати потписници Општег колективног уговора преварени од стране Владе Републике Србије, по последњој изјави г-дин Бранислава Чанка, председника синдиката „Независност“, подржавамо све најављене активности ових синдиката везанe за борбу за примену Општег колективног уговора, које је најавио г-дин Бранислав Чанак.

 

У вези отпуштања запослених у Србији, који се у већини случајева само правдају финансијском кризом, протесте треба организовати до Нове године пре него што запослени добију отказе, а не после по истеку рока за приватизацију друштвених предузећа, како је најавио г-дин Бранислав Чанак.

 

Наш Синдикат ће подржати све протесте које Савез самосталних синдиката и УГС Независност буду организовали у циљу борбе за примену Општег колективног уговора и очувања радних места до Нове године.

 

Надамо се да ће Савез самосталних синдиката и УГС Независност, такође понудити подршку у случају неповољне приватизације по запослене у јавном сектору и у случају појаве технолошког вишка.

 

Информативна служба СТС
    

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu